CuprinsCaută

10 Mai 2018

11.05.2018
TwitterFacebook

Majestatea Sa Margareta și Familia Regală au sărbătorit astăzi 10 Mai, pentru prima oară după plecarea dintre noi a Regelui Mihai I.

Dimineață, la Arcul de Triumf, Principele Radu a dat startul Maratonului Independenței. În mod simbolic, ziua de 10 Mai începe, de mai mulți ani încoace, cu un maraton care reunește români din toate colțurile țării și de toate vârstele, de la 10 la 80 de ani. După-amiază, Principesa Maria a premiat câștigătorii maratonului, la Palatul Elisabeta.

Majestatea Sa, Principele Radu, Principesa Elena și dl Nixon, precum și Principesa Maria au depus câte un buchet de flori la Piațeta Regelui Mihai I, de pe Șoseaua Kiseleff. Familia Regală s-a recules o clipă în preajma somptuosului bust al Regelui, dezvelit în anul 2012.

La statuia Regelui Carol I, Familia Regală a depus coroane de flori albă și tricolore, într-un ceremonial militar care a cuprins muzică și un exercițiu de dexteritate cu arma. Au fost prezenți jandarmii călare, care au escortat la plecare mașina Majestății Sale Margareta.

 

La Academia Tehnică Militară, în prezența ministrului Apărării Naționale, dl Mihai Viorel Fifor, a avut loc ceremonia militară și religioasă de preluare a numelui Regelui Ferdinand I de către instituția militară de învățământ superior. Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au luat parte la ceremonie și au primit primele plachete de onoare ale școlii, purtând noua denumire.

Palatul Elisabeta a găzduit la ora 17, ca în fiecare an, garden party. Au fost prezenți mii de oameni din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Au fost de față reprezentanți ai Parlamentului, ai Academiei Române, ai Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului de Interne, membri ai Corpului Diplomatic, precum și personalități marcante din lumea artei, a științei și a sportului. Au fost de față reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Catolice, precum și ai altor instituții ale Credinței.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare