CuprinsCaută

Centenarul Bătăliei de la Mărășești

08.08.2017
TwitterFacebook

Duminică, 6 august 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți pe Câmpul de Luptă de la Mărășești cu prilejul împlinirii unui secol de la începutul acțiunii militare. 

În cadrul ceremoniei de la Mausoleul Mărășești, Principesa Maria a depus o coroană în numele Familiei Regale a României. 

Ceremoniile militare și religioase s-au desfășurat în prezența Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, prim-ministrului Mihai Tudose, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Au luat parte reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai Bisericii și Armatei, membri ai Corpului Diplomatic.

Ceremonia a mai cuprins survolul aerian efectuat de avioanele de luptă din dotarea Forțelor Aeriene Române, precum și defilarea Gărzii de Onoare. 

Programul comemorării a fost organizat de către Consiliul Județean Vrancea, în cadrul proiectului „Centenarul Marelui Război Vrancea Eroică 1917- 2017”.
 

Foto credit Alexandra Tătaru.

 

×

Căutare