CuprinsCaută

Coroana Română sărbătorită la Banca Națională

12.05.2018
TwitterFacebook

Vineri, 11 mai 2018, Majestatea Sa Margareta și Familia Regală au fost invitații Băncii Naționale a României, cu ocazia lansării volumului “Susține cu a ta mână Coroana Română”, publicat de Editura Litera.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, academicianul Mugur Isărescu, alături de Consiliul de Administrație al băncii, a invitat două sute de personalități din societatea civilă și din mediul diplomatic, pentru a participa la eveniment.

În sala mare a băncii, purtând numele lui Mitiță Constantinescu, au luat cuvântul guvernatorul Mugur Isărescu, Principele Radu, consilierul Cristian Păunescu, istoricul Nicolae Pepene și reprezentantul Editurii Litera, Mihaela Moroșanu.

În a doua parte a vizitei, Familia Regală a fost invitată la prânz, în prezența guvernatorului și a membrilor Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

Evenimentul a evocat secolul și jumătate de la fondarea dinastiei naționale, centenarul Marii Uniri și semnificația zilei de 10 Mai în istoria modernă a României.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu, autorii volumului lansat, au semnat autografe pentru invitații la eveniment.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare