CuprinsCaută

Majestatea Sa, 90 de ani de la proclamarea ca rege al României

13.07.2017
TwitterFacebook

 

În seara de miercuri, 12 iulie 2017, Holul de Onoare al Castelului Peleș a găzduit sărbătoarea solemnă a unei ocazii fără pereche în istoria noastră: Majestatea Sa Regele Mihai împlinește peste câteva zile 90 de ani de la urcarea sa pe Tronul României. La ceremonie au luat parte Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria.

La 20 iulie 1927, la Domeniul Regal Sinaia se stingea din viață Regele Ferdinand Întregitorul. În acea zi îi succeda în poziția de Cap al Statului nepotul său, Regele Mihai I, în vârstă de cinci ani.

Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, a invitat la acest moment solemn și plin de însemnătate reprezentanți ai instituțiilor statului, ai Armatei, Bisericii și Academiei, precum și personalități din societatea civilă.

Orchestra militară a Academiei Forțelor Aeriene a intonat Imnul Regal. Alteța Sa Regală Principele Radu a rostit un cuvânt de deschidere, adresat Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare, Custodele Coroanei. Preasfinția Sa Episcopul Varlaam a ridicat o scurtă rugăciune, din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. O elevă olimpică de la Școala Gimnazială Principesa Margareta din Capitală a dat citire unui text scris, acum șase ani, de unul dintre cei mai valoroși studenți români ai momentului, Theodor Brașoveanu, astăzi profesor la Universitatea Princeton din Statele Unite.

Seara s-a încheiat cu un scurt recital de muzică clasică internațională susținut de Orchestra Militară a Academiei Forțelor Aeriene din Brașov.

Ceremonia de la Castelul Peleş a fost organizată cu sprijinul Băncii Transilvania

 

×

Căutare