CuprinsCaută

Principesa Elena la Palatul St. James’s

15.06.2017
TwitterFacebook

 

Luni, 12 iunie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Elena a României și ES domnul Alexander Nixon au reprezentat pe Custodele Coroanei române la ceremonia în cadrul căreia au fost instalați în funcția de canoni ai Capelei Regale din Palatul St. James’s reverendul profesor Peter Galloway și reverendul Anthony Howe. Principesa Elena și domnul Nixon au fost însoțiți la eveniment de domnul Marius Dragolea, Ministru consilier în cadrul Ambasadei României la Londra.

Evenimentul s-a desfășurat în Capela Regală a Palatului St. James’s din Londra și a fost prezidat de Episcopul de Londra, reverendul Richard Chartres, în calitatea sa de Decan al Capelelor Regale ale Majestății Sale Reginei.

Reverendul profesor Galloway este capelanul Capelei Regale Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Cu ocazia vizitei de Stat efectuate de Regele Carol al II lea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în noiembrie 1938, Majestatea Sa Regele Mihai I al României, Mare Voievod de Alba Iulia la acel moment, primește Ordinul Regal Victorian în grad de Mare Cruce. În prezent, Regele Mihai este seniorul acestei înalte distincții, deținând-o de aproape 80 de ani. Majestatea Sa este primul suveran străin al cărui blazon este așezat în capela Ordinului, Capela Regală Savoy.

×

Căutare