CuprinsCaută

Principesa Maria, vizită la Alba Iulia şi Cluj-Napoca

16.10.2017
TwitterFacebook

În zilele de 14-15 octombrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită publică în municipiile Alba Iulia și Cluj-Napoca.

Duminică, 15 octombrie, Principesa Maria a luat parte la evenimentele publice organizate, în municipiul Alba Iulia, cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria.

În cursul dimineții, sărbătoarea a început cu un Te Deum la Catedrala Încoronării.

Apoi, Principesa Maria a vizitat, la Muzeul Național al Unirii, expoziţia temporară “95 de ani de la construirea Catedralei Încoronării” şi a participat, în Sala Unirii, la Conferința “95 de ani de la Încoronare. Provocările de azi la adresa statului național”.

În cursul serii, Principesa Maria a luat parte, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca la concertul excepţional „Regal de Operă”, organizat sub auspiciile Familiei Regale a României. Concertul a reunit soliștii teatrului liric clujean, alături de tineri artiști și talentați absolvenți ai universului operistic.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, 14 octombrie, Principesa Maria a vizitat centrul de adopții al Asociației “Arche Noah” de la Vințu de Jos, din judeţul Alba, Aici, Alteţei Sale Regale i s-a prezentat activitatea de salvare a câinilor de rasă comună din ecarisajele județului, programul de plasare a câinilor de rasă comună în adopție, în România și Germania, precum și programul de sterilizare ce se va derula începând cu luna viitoare. Principesa Maria a acordat Înaltul Paronaj Asociației Chinologice Alba în anul 2015.

Fotografii realizate de Ionuţ Văidean,Nicu Cherciu si Asociaţia Arche Noah

 

×

Căutare