CuprinsCaută

Principesa Sofia, expoziție la Ateneul din Iași

18.05.2017
TwitterFacebook

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a sosit ieri, miercuri, 17 mai 2017, la Iași unde, în cursul serii, a luat parte la vernisajul expoziției personale de fotografie de artă, intitulată “Elementele Naturii”. Evenimentul a avut loc la Ateneul din Iași. În aceeași seară a fost inaugurată și Galeria Regală de Artă a ateneului.

La vernisaj a fost prezentată publicului colecția de 36 de ilustrate cu lucrări de artă ale Principesei Sofia, intitulată “Ultramarine” și editată de Curtea Veche Publishing.

La vernisaj au luat parte primarul municipiului Iași, dl Mihai Chirica, directorul Ateneului din Iaşi, dl Andrei Apreotesei, personalități din societatea civilă și jurnaliști.

Cu ocazia vernisajului, Principesa Sofia a spus:

“În fotografiile mele încerc să vă transmit sentimentele pe care mi le inspiră un anumit peisaj și să vă ofer o parte reprezentativă a creației mele, cu accent pe natură și pe mediul înconjurător.

În cei o sută cinci zeci de ani ai istoriei sale în România, membrii Familiei Regale au susținut artele nu doar în calitate de patroni, ci și în calitate de artiști. Îmi doresc să contribui și eu la continuarea angajamentului pe care familia mea și l-a asumat, de a consolida prestigiul țării și de a promova în toată lumea tradițiile culturale și viața artistică ale României.”

 

Fotografii: © Ateneul din Iaşi 

×

Căutare