CuprinsCaută

Regele Carl XVI Gustaf - 60

01.05.2006
TwitterFacebook

Biroul Reprezentantului Special al Guvernului Romaniei
Palatul Elisabeta, 1 mai 2006

Familia Regala la Jubileul de 60 de ani ai Regelui Carl XIV Gustaf al Suediei

 

Principesa Margareta si Principele Radu la Palatul Regal

La invitatia Majestatilor Lor Regele Carl XVI Gustaf si Regina Silvia ai Suediei, Alteta Sa Regala Principesa Margareta si Alteta Sa Principele Radu au participat sambata 29 aprilie si duminica 30 aprilie la ceremoniile oficiale prilejuite de aniversarea implinirii varstei de 60 de ani a Majestatii Sale Regelui Carl XIV Gustaf al Suediei.

Sambata 29 aprilie, suita de manifestari a inceput cu un dineu oficial, oferit la Palatul Drottningholm, resedinta oficiala a Familiei Regale Suedeze.

 

Regele Simeon si Regina Margareta ai Bulgariei, Principesa Margareta si Principele Radu, Principele Alexandru II al Serbiei si Iugoslaviei


Oficialitatile suedeze au tinut sa-l omagieze personal pe M.S. Regele Carl XIV Gustav, prin prezenta prim-ministrului, a presedintelui Parlamentului si ai altor membri ai executivului si parlamentului.

Duminica 30 aprilie, A.S.R. Principesa Margareta si A.S. Principele Radu au participat la un Te Deum tinut in Capela Regala a Palatului Regal, apoi au luat parte alaturi de ceilalti invitati, la ceremonialul oficail al schimbarii garzii. La final, Majestatea Sa Regele Carl XIV Gustaf a fost aclamat de multimea stransa pe esplanada din fata Palatului Regal.

Pentru a onora jubileul Regelui Carl XIV Gustaf, presedintele Parlamentului suedez a oferit un dejun oficial in Sala de Aur a Parlamentului din Stockholm.

In onoarea sefului statului suedez, Academia Regala de Muzica a oferit un concert in Sala Mare a Palatului Regal.

La finalul manifestarilor, in Sala de Stat a Palatului Regal, Altetele Lor Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu de Hohenzollern-Veringen au participat la dineul de gala in cinstea Regelui Carl XIV Gustaf, in prezenta Familiilor Regale europene si a numeroase personalitati politice suedeze si europene.

 

×

Căutare