CuprinsCaută

Regele Simeon, pași pe urmele părinților Majestății Sale

30.11.2016
TwitterFacebook

În anul 1934, Regele Boris al III-lea și Regina Ioana ai bulgarilor veneau în vizită de Stat în România, la invitația Regelui Carol al II-lea. În cele trei zile ale vizitei, au avut loc evenimente oficiale la Giurgiu, la Palatul Regal din București și la Ateneul Român, precum și la Castelul Peleș. Cu acea ocazie, Trenul Regal a purtat musafirii bulgari de la București la Sinaia.

Mai bine de opt decenii mai târziu, Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita, invitați de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, au sosit la București în seara de marți, 29 noiembrie, pentru a merge, cu același Tren Regal, de la București la Sinaia.

Călătoria a avut loc miercuri, 30 noiembrie, pe exact aceeași rută feroviară ca în anul 1934. La Sinaia, Majestățile Lor locuiesc în vechiul Castel Foișor, întocmai ca părinții, cu 82 de ani în urmă.

Joi, 1 decembrie 2016, Regele și Regina bulgarilor vor lua parte la sărbătorirea Zilei Naționale a României, alături de Familia Regală, călătorind cu Trenul Regal cu plecare de la Sinaia și oprindu-se în gările Bușteni, Predeal, Brașov, Codlea, Făgăraș, Avrig și Sibiu.

Bine ați venit, Majestățile Voastre!

 

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare