CuprinsCaută

Regina Ana, un an de la trecerea la cele veşnice

30.07.2017
TwitterFacebook

În prezenţa Principesei Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu, precum și a Principesei Maria, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș a avut loc o slujbă de pomenire sâmbătă, 29 iulie 2017, la împlinirea unui an de la trecerea Reginei Ana la cele veşnice.

La mormântul Reginei Ana din Pridvorul Noii Catedrale, ceremonia religioasă a fost oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, în fruntea unui sobor de preoți ai eparhiei. Alături de ierarhul ortodox și de Familia Regală a stat Preasfinţia Sa Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

În faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale din Curtea de Argeș au fost prezenți reprezentanți ai societății civile, public venit din diverse comunități ale țării și jurnaliști.

Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria au vizitat spațiile în lucru ale Noii Catedrale, s-au închinat la mormintele din vechea catedrală ale Regelui Carol I, Reginei Elisabeta, Regelui Ferdinand I și Reginei Maria, pe urmă la sicriul cu rămășițele Regelui Carol al II-lea, situat în capela catedralei. În încheierea șederii la Mânăstirea Curtea de Argeș, Altețele Lor Regale au fost musafirii Înalt Preasfinției Sale la Palatul Arhiepiscopal și Regal.

Fotografii de Daniel Angelescu

×

Căutare