CuprinsCaută

Sesiunea solemnă a Societății de Geografie din România

04.06.2017
TwitterFacebook

Joi, 1 iunie 2017, Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte la ședința solemnă a Societății de Geografie din România, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Evenimentul a avut loc în Salonul Carol I al Bibliotecii Centrale Universitare din București, a avut ca temă “Carol I și Societatea de Geografie din România” și va fi urmat, în zilele următoare, de conferința națională anuală a societății, reunind sute de membri de pe tot cuprinsul țării.

La sesiune au luat cuvântul profesorul universitar Dan Bălteanu, președintele interimar al societății, profesorul doctor Costică Neagu, președintele Asociației “Simion Mehedinți”, profesorul doctor Pompei Cocean de la Universitatea Babeș-Bolyai și Alteța Sa Regală.

Societatea de Geografie din România a fost fondată în anul 1875 de Principele Carol I, iar în anul 1915 a primit de la Regele Ferdinand I dreptul de a se numi Societatea Regală de Geografie din România. la 4 iulie 2013, societatea a primit Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I. Societatea de Geografie din România a fost distinsă de Regele Mihai I cu Crucea Casei Regale a României în 2015, la împlinirea a 140 de ani de la fondare.

×

Căutare