CuprinsCaută

Vizită regală iordaniană

20.05.2015
TwitterFacebook

Începând de astăzi, 20 mai 2015, pentru cinci zile, se află în țara noastră Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, mama suveranului hașemit, Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea. Înaltul musafir iordanian vizitează municipiul Târgu Mureș.

Alături de Principesa Muna se vor afla, pe durata șederii sale în România, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Altețele Lor Regale vor lua parte la lucrările de deschidere ale celui de-al VI-lea Congres de Medicină și Farmacie Româno-Iordanian, aflat sub Înaltul Patronaj al Principesei Muna. Anul trecut, la Amman, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost alături de Principesa Muna, la ediția din 2014 a congresului, iar în anul 2013, Principesa Muna a prezidat congresul la Iași, unde a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului.

Principesa Muna, Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor lua parte la un concert susținut în onoarea Altețelor Lor Regale la Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș. De asemenea, vor vizita Universitatea de Medicină și Farmacie, unde Principesa Muna va primit titlul de Doctor Honoris Causa. Oficialitățile municipiului și conducerea universității vor oferi un dineu în onoarea Familiilor Regale română și iordaniană.

În ultima parte a șederii în România, Alteța Sa Regală Principesa Muna va fi oaspetele Principesei Moștenitoare Margareta și Principelui Radu, într-o vizită cu caracter privat.

Familia Regală a României a vizitat Iordania în anul 1995 (când Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana s-au aflat pentru prima oară în această țară), în anul 1996 (când Principesa Moștenitoare și Principele Radu și-au petrecut luna de miere), precum și în anii 2004, 2010, 2012, 2013 și 2014 (în care au fost prezenți în Regatul Hașemit Principesa Moștenitoare, Principele Radu și Principele Nicolae).

Alteța Sa Regală Principesa Muna a fost oaspetele Familiei Regale a României în anul 2011, la anivesarea de 90 ai Majestății Sale Regelui, și în vara anului 2013.

 

×

Căutare