CuprinsCaută

Principele Nicolae participă la nunta Principelui Amedeo al Belgiei

04.07.2014
TwitterFacebook

Alteța Sa Regală Principele Nicolae va reprezenta Familia Regală a României la nunta ASR Principelui Amedeo al Belgiei cu domnișoara Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, care va avea loc la Roma, sâmbătă, 5 iulie 2014.

 

Ceremonia religioasă va fi oficiată în Bazilica Sfânta Maria din Trastevere. Dineul ce va urma căsătoriei va avea loc la Villa Medici.

 

Principele Amedeo s-a născut în anul 1986 și este fiul cel mare al Altețelor Lor Regale Principesa Astrid și Principele Lorenz ai Belgiei. Principesa Astrid este sora Regelui Philippe, actualul suveran al Regatului Belgiei.

 

Domnișoara Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein s-a născut în 1987 și este fiica Contesei Lilia de Smecchia și a domnului Ettore Rosboch von Wolkenstein.

Familile Regale ale României și Belgiei se înrudesc prin Regele Carol I și Maria, Contesă de Flandra, care au fost frați. Familiile Regale din România și Belgia se întâlnesc în mod frecvent în țările lor, ca și în Europa.

 

Familia Regală a României a efectuat de-a lungul anilor mai multe vizite în Regatul Belgiei. Întâlnirile au avut loc la invitaţia Reginei Fabiola, a Regelui Albert al II-lea şi Reginei Paola, a Regelui Philippe şi Reginei Mathilde sau a Principesei Astrid şi a Principelui Lorenz şi s-au desfăşurat la reşedinţele regale din Belgia: Castelul Ciergnon, Palatul Belvedere, Castelul Stuyvenberg și Castelul Laeken.

 

Alteţa Sa Regală Principesa Astrid a Belgiei şi soţul ei, Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducele Lorenz, Principe al Belgiei au vizitat România la invitaţia Principesei Moştenitoare Margareta în anul 2006, în cadrul Călătoriilor Regale. De atunci au revenit la aproape fiecare Jubileu Regal (Nunta de Diamant a Majestăţilor Lor, Jubileul Principesei Moștenitoare Margareta, Jubileul de 50 de ani al Principelui Radu).

 

De asemenea, în septembrie 2011, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au efectuat o vizită la Castelul Laeken, la invitația Majestăților Lor Regele Philippe și Regina Mathilde (la vremea respectivă, Principi Moșteniori).

 

 

×

Căutare