CuprinsCaută

Principele Nicolae, vizită oficială în Germania, 15-17 septembrie 2014

17.09.2014
TwitterFacebook

În zilele de 15-17 septembrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României s-a aflat într-o vizită cu caracter public în orașul Düsseldorf, din Germania, cu ocazia seriei de evenimente dedicate comemorării centenarului morții Regelui Carol I.

 

Este a noua vizită externă a Familiei Regale a României, în anul 2014. În luna februarie, Principele Radu și Principele Nicolae au vizitat Turcia, iar în luna martie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie. În luna aprilie, Principele Radu și Principele Nicolae au efectuat o vizită în Regatul Suediei, iar, tot în luna aprilie, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Statul Israel. În luna mai, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au efectuat o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei. În luna iunie, Principele Radu s-a aflat într-o vizită în Regatul Maroc. În luna iulie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au vizitat Marea Britanie, iar, tot în luna iulie, Principele Nicolae s-a aflat în Italia.

 

În cursul vizitei, Principele Nicolae s-a întâlnit cu domnul Thomas Geisel, primarul orașului Düsseldorf și cu domnul Hans-Georg Lohe, directorul cultural al orașului.

 

Luni, 15 septembrie 2014, Alteța Sa Regală a participat la dineul oficial oferit cu ocazia comemorării celor o sută de ani de la moartea Regelui Carol I care a avut loc în Castelul Dyck. Dineul a fost precedat de un recital de poezii scrise de Carmen Sylva, pseudonimul literar al Reginei Elisabeta, în interpretarea actriței Diana Lupescu. Și-au dat concursul violonceliștii Cătălin Ilea și Constantin Ilea.

 

Marți, 16 septembrie 2014, Principele Nicolae a luat parte la ceremonia dedicată comemorării Regelui Carol I care a avut loc la Castelul Jägerhof, locul istoric de unde a plecat Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen spre Principatele Române, în ziua de 11 mai 1866. Cu această ocazie, Camerata Regală a susținut un recital de muzică clasică.

 

Seria de evenimentele culturale dedicate centenarului morții Regelui Carol I constituie o inițiativă a Asociației Culturale Româno-Germane Atheneum din Düsseldorf, organizate cu sprijinul Ambasadei României în Germania și al Institutului Cultural Român.

 

Asociația Atheneum din Düsseldorf promovează cultura româneasă în Germania. Casa Regală a României este unul dintre subiectele cel mai des abordate de proiectele asociației, atât datorită legăturilor dintre Germania și România, prin Regii României, cât și prin remarcabila dezvoltare a relațiilor țării noastre cu Europa, în perioada Monarhiei române.

 

 

×

Căutare