CuprinsCaută

Comunitatea Democrațiilor și rolul femeilor în viața publică

05.03.2020
TwitterFacebook

În dimineața zilei de joi, 5 martie 2020, Majestatea Sa s-a întâlnit cu dna Jadwiga Katarzyna Emilewicz, ministrul Dezvoltării Economice din Guvernul Poloniei. Custodele Coroanei a adresat un cuvânt în deschiderea dezbaterii „Women Today: Voices from Central Europe”, parte a “Women Leadership Forum”.

A fost citită scrisoarea adresată Majestății Sale și forumului de către Excelența Sa doamna Georgette Mosbacher, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA la Varșovia.

La conferință au luat parte dna Jadwiga Katarzyna Emilewicz, dna Simona Cojocaru, secretar de Stat în Ministerul Apărării Naționale al României, dna Anna Gembicka, secretar de Stat în Ministerul Fondurilor pentru Dezvoltare și Politici Regionale din Guvernul Poloniei, dna Anca Harasim, directorul executiv al AmCham, Camera de Comerț Americană din România, Ioana Cristina Toma, coordonator al relațiilor inter-instituționale din Comisia Europeană și dr Ewa Labno-Falecka, director în cadrul Mercedes Benz Polonia.

A condus lucrările conferinței dr Ewa Ruminska-Zimny, președintă a International Women’s Forum.

Conferința a continuat cu un al doilea panel, în care au fost invitate să vorbească femei cu importante poziții de conducere în economie, politică și administrație.

La Comunitatea Democrațiilor, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au fost întâmpinați de dl Thomas Garrett, secretar general al CoD. Comunitatea Democrațiilor este o coaliție interguvernamentală a unor state din întreaga lume, care are ca scop promovarea valorilor democratice. România a preluat de la Polonia, în septembrie 2019, președinția CoD.

Thomas Garret și, apoi, ambasadorul Ovidiu Dranga au luat cuvântul în fața audienței, vorbind despre Comunitatea Democrațiilor și aportul României la consolidarea relațiilor pe baze democratice dintre societățile lumii.

Majestatea Sa Margareta a susținut un discurs cu tema “Participarea femeilor în viața publică”. Discursul a fost urmat de un dialog cu sala, în care Majestatea Sa și Principele Radu au răspuns întrebărilor adresate din public. La eveniment au asistat membri ai societății civile, ai Corpului Diplomatic acreditat la Varșovia și studenți.

 

 

©AGERPRES Silviu Matei

×

Căutare